Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn exvriend en ik hebben een zoon(15) die hij wel erkent heeft maar nog nooit alimentatie voor betaald heeft en hij steeds in staat van failissement heeft verkeerd waardoor het ook geen zin had naar de rechter te gaan. Nu heeft hij weer een eigen bedrijf opgezet maar ik geen idee wat de inkomsten zijn. Mijn eigen inkomen is boven modaal dus ik heb zijn alimentatie niet nodig maar het gaat me om het principe. Maak ik uberhaupt kans kinderalimentatie te krijgen als blijkt dat mijn inkomen hogr is dan dat van hem?

Ja elke ouder is in beginsel verplicht om bij te dragen in de kosten van opvoeding en verzorging. Het eigen aandeel van de ouders in de kosten wordt berekend aan de hand van het inkomen van elk der ouders, dus ook uw ex zal moeten bijdragen. U kunt dus een procedure starten om hem bij te laten dragen in datgene wat hij op grond van de wet behoort te doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord, maar als ik eerlijk ben laat dit antwoord ook weer enorm veel ruimte. Ik ben in de afgelopen 15 jaar meerdere malen procedures gestart en het heeft me fikse bedragen gekost om steeds op hetzelfde punt weer zonder resultaat te eindigen. Mijn ex laat namelijk gewoon niets van zich horen, reageert nergens op en zorgt er op de een of andere manier voor dat hij op papier niets heeft waardoor er niets te halen valt. Voordat ik weer geld ga uitgeven aan de volgende procedure vraag ik mij nu dus af welke kans ik redelijker wijs maak om nu wel te slagen hem te laten bijdragen in de opvoeding en verzorging van onze zoon. Ik heb geen idee of het bedrijf dat hij nu opgestart heeft ook daadwerkelijk op zijn naam staat hoewel op internet wordt gesproken over "mede-eigenaar"...... Hoe schat u de kansen in op basis van de informatie die ik u kan geven.


Ik heb bewust die ruimte gelaten omdat ik niet over exacte gegevens beschik. Ik deel u het principe alleen mee als hij inkomen zou hebben en uw inkomen hoger zou liggen dan het uwe. Of hij daadwerkelijk inkomen heeft weet ik dus ook niet. Het niet overleggen van gegevens bij een rechter zou uw zaak sterker maken (rechter kan dan gevolgen verbinden aan het niet overleggen van de gegevens) als hij wel inkomen heeft en dit laat zien, dan is hij sowieso gehouden om kinderalimentatie te voldoen. Het zijn inmiddels vastgestelde bedragen geworden en zullen schulden in beginsel niet meer meetellen, behoudens een toets die nog kan worden aangelegd in verband met onaanvaardbaarheid om te betalen. Daarvan is niet snel sprake. U kunt bij de kamer van koophandel nagaan of uw ex een bedrijf heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag