Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn ex weigert om mee te werken aan de verkoop van ons huis. Wij kunnen beiden het huis niet overnemen alleen en ik wil het zo snel mogelijk verkopen, zij weigert dit echt om dwars te liggen vanwege de breuk. Hoe kan ik dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgen?


Eventueel kunt u - als een brief van een jurist ook niet helpt, wat ik als eerste adviseer - proberen uw ex tot medewerking aan verkoop te dwingen via een juridische procedure. De rechter kan eventueel vervangende toestemming voor de verkoop van de woning geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Waar moet ik dan prijstechnisch aan denken voor het hele procedure?



Dat hangt sterk af van de tarieven die de desbetreffende jurist hanteert en of een procedure nodig is dan wel een brief volstaat. Voor een procedure kan dat daarom verschillen van ca. 1500 tot 5000 euro.
U kunt voor meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik hoor van veel mensen dat als mijn ex de zaak verliest dat zij voor de kosten moet opdraaien, klopt dit?



Dat is in de praktijk slechts deels waar. Het griffiegeld en deurwaarderskosten dienen door de verliezer volledig vergoed te worden. Voor de tijd van de jurist wordt door de rechter een vergoeding bepaald met een puntensysteem, hetgeen er helaas altijd op neer komt dat maar een deel daarvan wordt vergoed, in de regel hooguit de helft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag