Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-vrouw is vorig jaar juli 2012 opnieuw getrouwd en had daarvoor al enkele maanden (3) samengewoond. Is ook verhuisd zonder "vervangende" toestemming te vragen maar dat laatste heb ik maar laten zitten omdat ik geen problemen wilde maken en de afstand " slechts" 8 km was. (we woonden voorheen 8 jaar 100 meter van elkaar wat voor onze 3 kinderen heel fijn was).
Ik heb vorige jaar verzocht het kinderalimentatiebedrag te verlagen, voor de 2 jongste 11 en 16 jaar. Nu is het zo dat we eigenlijk co-ouderschap hebben omdat ze 50% bij mij wonen en 50% bij mijn ex. Ik heb altijd een oneerlijke verdeling gevonden dat ex alle kinderbijslag kreeg en ik niets. En daarnaast voor alledrie de kinderen alimenatie betaalde, Mijn ex-vrouw heeft bijna een gelijk salaris als ik en nu met haar nieuwe partner veel meer. Ik kan niet zomaar een advocaat betalen en wil het geld ook liever aan de kinderen besteden. Mijn uitgnagspunt is altijd overleg geweest maar ze blijft beweren dat een huwelijk geen reden is voor aanpassing op basis van gewijzigde omstandigheden. Dat is volgens mij wel zo. Maakt ik kan bij de rechter als ik een verzoek doe om aanpassing kinderalimentatie en ook voortaan de helft van kinderbijslag wil ontvangen? Volgens het SVB wel en zou dat ook gebruikelijk zijn. Ergens is er iets mis gegaan en nu ik anderen spreek die ook co-ouderschap hebben betaald niemand kinderalimentatie en krijgt ieder de helft van kinderbijslag. Ik moet iedere maand alle centen tellen en mijn ex verbouwd, koopt nieuwe keuken, nieuwe auto etcetera. Het is niet dat ik haar dat niet gun maat het komt zo onredelijk over allemaal, het voelt in ieder geval niet goed. Ik heb overigens ook een nieuwe partner waar ik mee ga trouwen maar haar inkomen is 800 euro netto per maand, mijn salaris is 2050 netto, mijn ex en haar partner verdienden samen 3800 euro en krijgen daarnast nog 250 euro per maand aan kinderbijslag.

Bij coouderschap hoort dat u de helft van de kinderbijslag krijgt. U moet naar het convenant of ouderschapsplan kijken wat u zelf hebt afgesproken over de kinderbijslag. Een aanpassing van de kinderalimentatie zou wellicht kunnen maar er lijkt niet heel veel veranderd te zijn sinds de scheiding. Voor meer info mag u mij rechtstreeks mailen via deze site.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag