Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn ex partner heeft sinds kort een ww uitkering, maar nu betaald hij geen kinderalimentatie meer. Wij zijn nooit getrouwd geweest en ook geen samenlevingscontract gehad.
Er is in een convenant opgesteld waarin beschreven staat hoeveel hij moet betalen.
Nu kan hij toch niet zomaar op eigen houtje zeggen dat hij niet meer kan/wil betalen? Hij zegt overleg gehad te hebben met een advocaat hierover en ze dus samen beslist hebben dat hij niet hoeft betalen, dit kan toch niet zomaar??

Het kan zijn dat hij geen draagkracht meer heeft om alimentatie te betalen, maar dat kunt u dus niet controleren. Het is daarom aan te bevelen dat u alsnog een alimentatiezaak start. Daarmee bedoel ik dat u de alimentatie voor de kinderen laat vastleggen door de rechter als dat nog niet eerder is gebeurd. U hebt daartoe een advocaat nodig. Ik zou u daar desgewenst mogelijk in bij kunnen staan. Moor meer directe info kunt u de direct contact optie gebruiken op deze site. Als de rechter wel eens Eeereerder kinderalimentatie heeft vastgesteld dan kunt u met de uitspraak naar het LBIO gaan, zie www.lbio.nl om de verschuldigde kinderalimentatie te innen. Uw ex moet dan zelf naar de rechter stappen om de alimentatie aan te passen naar minder of zelfs nul. Die incasso via het LBIO komt voor zijn rekening en risico. Dus: twee optie. 1 U laat alimentatie vaststellen door de rechter met een advocaat 2 U dwingt de betaling van eerder opgelegde alimentatie af via het LBIO.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag