Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex partner heeft een uitkering. Ik heb inkomen uit loondienst. Er is tijdens de scheiding geen allimentatie vastgesteld. Toch komt de gemeentelijke sociale dienst welke de uitkering van mijn ex uitkeert met de mededeling dat ik verplicht zou zijn een bijdrage te leveren in zijn levensonderhoud. hiervoor moet ik dus mijn financiele gegevens indienen. Mag dit zomaar?? Tevens geven zij aan dit periodiek te zullen onderzoeken en dat ik dit wettelijk verplicht zou zijn totdat mijn ex partner de 62 jaar bereikt.

Ja dat mag "zomaar". Deze regeling heeft niets te maken met partneralimentatie, maar met bijstandsverhaal. Dat betekent dat u in beginsel bij moet dragen in de bijstandsverlening omdat anders de gemeenschap moet opdraaien voor uw ex. De berekeningsmethode is echter gelijk aan die van de alimentatiemethodiek. Wilt u hierin bijstand van een advocaat dan kan dat. Voor meer informatie over een advocaat in deze kwestie kunt via de direct contact optie op deze webpagina munt u uw vraag stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In de beginsel zegt u, dit zal dan zijn in de eerste 10 jaar of zo? op dit moment zijn mijn inkosten te laag voor een eventuele vordering van de gemeentelijke sociale dienst. Maar uit uw antwoord herleidt ik dat ik dus de komende 10 jaar geen verandering in mijn fianciele situatie kan doorvoeren omdat ik dan wel aan het betalen kom. Is er geen regeling mogelijk welke dit voorkomt? dus met andere woorden stel ik wil samenwonen maar ik wil niet dat ik dan alsnog een bijdrage aan mijn ex zijn uitkering moet leveren. want wanneer ik zou gaan samenwonen veranderd mijn financiele positie.


Met in beginsel bedoel ik dat u een verplichting hebt en dat u alleen dan niet hoeft bij te dragen als u geen draagkracht hebt. Dat kan alleen beoordeeld worden op basis van een alimentatieberekening. Als u eenmaal niet betalen, betaalt u net zo lang als uw ex bijstand heeft. Of na ommekomst van de wettelijke termijn (12 jaar na echtscheiding). Is er een verplichting opgelegd dan moet u zich onthouden van allerlei handelingen die uw verplichting ondermijnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag