Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex man heeft een voorstel gedaan om €75,- per maand van de kinderallimentatie af te halen om zelf kleding voor onze dochter te kopen. Hij heeft haar 1x in de twee weken een weekend. Hij geeft als excuus dat ik dan geen kleding dubbel hoef te halen. Zij draagt gewoon de kleren bij hem die ze ook bij mij draagt. Ook zou hij een voorstel doen voor de reiskosten omdat ik geen mogelijkheid heb om mijn dochter hhalen en te brengen. Hij denkt hierbij ook aan reiskosten voor de complete weekenden en stelt hier ook aan€75 euro per maand voor. Ik vind dit niet reëel dat ik van de alimemtatie al zijn kosten zu moeten dekken maar zou graag willen weten staat hij in zijn recht hiermee

Hij staat niet in zijn recht en hij moet eigenlijk vermindering verzoeken via de rechter. Verrekenen mag hij siwieso niet. Doet hij dat, neemt u dan contact op met het LBIO. U kunt ook een advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij wil het graag zonder rechtbank afspraken maken hierover. Ik heb inderdaad het ook al bij de advocaat hele neergelegd, maar begrijp van hem dat hij het liever zo wil regelen zonder de advocaat of rechtbank. We lopen al bij het lbio omdat hij besloten heeft om gewoon een maand niet te betalen. We zijn al bijna twee jaar bezig met rechtbank in en uit dat ik zoiets heb wat is het verstandigst dat ik niet nog meer verrassingen krijg.


Als u niet via de rechter een uitspraak verlangt, zult u het lbio zijn werk mketen laten doen. U kunt met hem wel afspraken maken, maar dan zou ik dat wel goed vastleggen en toch eerst goed nadenken wat u nou wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de reactie zelf wil ik het zoveel mogelijk vast hebben gelegd maar mijn ex man wil het liefst mondelinge afspraken maken.
Ik zal bij mijn advocaat de vraag neerleggen of zij dit verder wil en kan oppakken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag