Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn ex is in nov 2010 failliet gegaan met een schuld van ruim 300.000 euro als resultaat. Alle schulden waren zakelijk (inkoop materiaal, diensten, verzekeringen), iedere factuur/contract stond op zijn naam. Helaas was het een eenmanszaak en waren wij getrouwd in gemeenschap van goederen.

Vlak daarna zijn wij gescheiden en heb ik afstand gedaan van de gemeenschap van goederen. Dit staat ingeschreven bij de rechtbank.
Ik heb een nieuw bedrijf gestart en geen van de schuldeisers van mijn ex heeft contact opgenomen om mij aansprakelijk te houden. In sep 2012 heb ik het bedrijf op mijn naam gestopt; mijn ex heeft het weer gepresteerd om schulden te maken in de onderneming, maar deze keer op mijn naam.
Ik heb met alle nieuwe schuldeisers een akkoord getroffen, betaal iedere maand netjes en in december zal ik weer schuldenvrij zijn. Hoop ik.

Onlangs is de faillissement van mijn ex opgeheven wegens zijn slechte inzet (hij werkt niet en is ondergedoken op een camping). De schulden van totaal 300.000 euro zijn blijven bestaan.

In 2010 heb ik van mijn advocaat begrepen, dat ik ondanks de afstand van gemeenschap van goederen aansprakelijk kan worden gehouden voor de schulden.
Mijn vragen zijn:
* Hoe schuldenvrij zal ik in december zijn? Kan ik alsnog geconfronteerd worden met de schulden van mijn ex?

* Indien ik alsnog aansprakelijk kan worden gesteld, hoe lang kan het nog? Kan ik mijn hele leven lang geen spaargeld of eigen huis hebben?

* Mensen in de WSNP krijgen uiteindelijk een schone lei, maar hoe werkt het met mensen die het systeem niet belasten en alles zelf regelen. Kan ik ergens ook een verklaring halen dat ik schuldenvrij ben?

Beste vraagsteller,
de schulden van uw ex man en u uit 2010 zullen eens verjaren. Weet u of de schuldeisers uw ex man proberen te bewegen over te gaan tot betaling van deze schulden of hebben ze het misschien al geprobeerd? De schulden verjaren als de schuldeisers niets meer van zich laten horen in 2015.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Volgens mij is het nu nog rustig, niemand weet natuurlijk waar hij woont. Begrijp ik het goed dat de afstand van gemeenschap van goederen niet waterdicht is?


Beste,
de schulden die uw ex man is aangegaan met een bedrijfsmatig karakter , daar bent u van ontheven. Er kan echter een bewijsprobleem zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie, dit artikel schept veel duidelijkheid. Ik heb nergens mijn handtekening gezet, we hebben geen huis gekocht en ik heb nog geen laken meegenomen toen ik vertrok; alleen mijn kleding en mijn dochter. Ik ga dit allemaal uitprinten, dan ben ik voldoende gedekt, lijkt mij. Mocht ik voor 2015 toch nog in de problemen komen, mag ik dan contact met u opnemen voor vertegenwoordiging?


Beste,
natuurlijk mag dat. We hopen echter dat alles goed komt, succes, mr. M. Martens-Ferwerda.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag