Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex heeft al maanden geen alimentatie betaald en na herhaaldelijk verzoek heb ik het lbio ingeschakeld. Nu is hij van plan om mijn recht op alimentatie te laten herroepen (of hoe dat heet) hij is inmiddels hertrouwd en ze verwachten een kind. ik ben alleen staand. ik wil weten hoeveel kans er is dat hij mij idd geen alimentatie meer hoeft te betalen en of dat dan ook geld mbt het bedrag wat hij mij nog niet betaald heeft. mijn tweede vraag is dat hij nu spullen wil hebben waarvan hij eerst (mondeling) heeft gezegd ze niet te willen hebben. wij zijn mbv een mediator gescheiden en dat (leek) probleem loos te zijn verlopen. (scheiding is ruim 1 jaar geleden en we zijn inmiddels 2 jaar uit elkaar)

Als hij minder wil gaan betalen, moet er een herberekening plaatsvinden om te bezien of dat gerechtvaardigd is. U zal uiteindelijk bij de kantonrechter uw vorderingen kunnen afdwingen. Ik adviseer u voor zo een procedure een advocaat in te schakelen. Indien u een laag inkomen heeft, zult u slechts een kleine bijdrage betalen, zie de kosten dus niet als een drempel om hier werk van te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Als u het LBIO heeft ingeschakeld zal het LBIO alleen stoppen met incasseren als u daartoe opdracht heeft gegeven en/of indien er een procedure door hem bij de alimentatierechter is ingediend en het LBIO u vraagt of u tijdelijk wilt stoppen met incasseren indien hij het verzoekschrift ook aan het LBIO heeft laten zien. Is er geen procedure aanhangig gemaakt dat vordert het LBIO de alimentatie en ook de gelden die u nog tegoed had. U hoeft dus niet naar de kantonrechter toe, tenzij het gaat om andere bedragen dan alimentatie waar u nog recht op zou hebben. Ik adviseer u sowieso een familierechtadvocaat in te schakelen omdat nog maar valt te bezien of er onvoldoende draagkracht is voor alimentatie na de ingetreden wijziging van omstandigheden. Wat de spullen en de verdeling betreft, zou ik dat ook bij de advocaat neerleggen waarbij de afspraken bij de mediator belangrijk zullen zijn. Ik kan u bij beide problemen mogelijk bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag