Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn ruim 5 jaar geleden uit elkaar gegaan. samen hebben we 2 kinderen.
Mijn ex heeft in deze 5 jaar al 2 keer samen gewoond en is 5 keer verhuisd.
Nu is hij weer bij zn vriendin weg en heeft ook gelijk al weer een andere partner. hier heeft hij de kinderen ook al mee geconfronteerd, terwijl ik hem gevraagd had daarmee te wachten. De kinderen hebben echt last van al die veranderingen.
De verwachting is dat hij nu ook weer snel zal gaan samenwonen.
Is er een mogelijkheid om dit tegen te gaan in het belang van de kinderen?

Contact tussen de kinderen en hun vader moet in het belang van de kinderen zijn. Als daarvan niet langer sprake is, kunt u de rechter vragen de contactregeling te herzien wegens wijziging van omstandigheden. De rechter zal bij het nemen van een beslissing het belang van de kinderen voorop zetten. Voor het indienen van een dergelijk verzoek hebt u een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben wat somberder over uw kansen dan mevrouw Heijs.

De vader heeft op grond van art. 1:377a BW een wettelijk recht op omgang met het kind. In het derde lid van dit artikel wordt limitatief opgesomd wat de gronden zijn waarom de rechter een ouder omgang met het kind mag weigeren.

In de praktijk moet een ouder zich ernstig misdragen hebben en moet dat misdragen ook een ernstig nadeel opleveren voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind. U zult als eiser het bewijs daarvoor moeten leveren, wat gelet op uw informatie, lastig tot zeer lastig zal zijn. Dat uw kinderen onrustig worden van de wisseling van nieuwe partners is bij lange na niet voldoende.

Uiteraard kunt u een advocaat, die het volledige dossier kan inzien, vragen hoe groot uw kansen op succes zijn voordat u zich in een rechtsstrijd stort.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik wil de kinderen zeer zeker niet bij hun vader weghouden, maar wel een stabiele situatie.
vriendelijk bedankt voor uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag