Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex betaald al jaren geen alimentatie, en wil het nu weer hebben. Hoe moet ik dit aanpakken. Ik ben dus alleenstaande ouder, met dochter van twaalf jaar oud. Ze gaat na de zomervakantie naar voorgezet onderwijs. Nu betaald haar vader (werkt bij de Marine, sergeant ) al alimentatie voor nog twee andere kinderen bij een andere vrouw. Ik heb hem gezegd, dat hij drie kinderen heeft. Hij zegt €600 euro, is het dan niet zo, dat zit ook verdeelt kan worden over drie kinderen. Heb een parttime baan van 25 euro. Ik kan geen advocaat betalen, maar heb gehoord van advocaat van onvermogen, hoe werkt dat.
Kunt u mij het een en ander duidelijk maken.

U kunt zich melden bij het landelijk bureau inning onderhoudsbijdragen. (LBIO) dit is een overheidsorgaan die u kan helpen bij het innen van allimentatie bij uw ex-partner. Dit kost u normaal niks en worden de kosten verhaald op uw ex-partner.

Indien het in uw geval wel advocaten werk zou worden kunt u idd. een advocaat op onvermogen nemen. Deze advocaat kan dan financiering vanuit de overheid aanvragen en dan hoeft u alleen een eigenbijdrage en bijzondere kosten te betalen en wordt het grotendeels door de overheid vergoed middels de toevoeging.

Beoordeel dit antwoord:

Als er al een beschikking van de rechter is waar een alimentatieverplichting in staat kunt u het LBIO inschakelen, (maar niet voor achterstanden uit het verre verleden) anders moet u zelf een advocaat inschakelen. Als hij onvoldoende draagkracht heeft wordt het geld in principe inderdaad verdeeld over de drie kinderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag