Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn dochter heeft een scooter gekocht particulier ,voor een bedrag van 350 euro , de verkoper heeft mijn dochter beloofd dat de scooter technische goed in staat was , maar de volgende dag al waren er problemen , de scooter start niet meer . ik heb contact met de verkoper gezocht ,en hij belooft langs te komen om de problemen op te lossen , maar hij is niet geweest ,en hij laat helemaal niets meer van zich horen , ik heb de scooter laten maken door een scooter zaak , en ik heb de verkoper een aangetekend brief gestuurd , met een verzoek de kosten te verdelen , maar hij reageerd niet op mijn verzoek/voorstel , mijn vraag is : kan ik juridisch hier wat mee doen .

Beste vraagsteller,
is de verkoper een particulier of heeft u de scooter bij een zaak gekocht?

Ik moet eerlijk zeggen, gezien de prijsstelling, weet ik niet of u de woorden "technische goede staat"letterlijk had mogen nemen. In ieder geval wordt van de koper verwacht enig onderzoek uit te voeren voorafgaande de koop of dit te laten uitvoeren door een professional.

Hoe ernstig waren de gebreken en hoeveel gaat het kosten in totaal zodat uw dochter veilig kan rijden? Als deze kosten hoog zijn, ( minimaal 1,5 keer het aankoopbedrag), adviseer ik u een jurist een brief op te stellen; dat maakt meer indruk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag