Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dak kan gerepareerd worden voor 1500 contant. Nu ben ik niet zo happig om zo veel cash in huis te hebben, maar ik kreeg geen bankrekeningnummer.

Men is ook daadwerkelijk met het dak bezig en heb wel goed gevoel, ook vanwege kvk nummer. Echter wil mijn goede gevoel nog wel eens er naast zitten, dus hoe weet ik of het goed zit.

Wat is wijs?

Vooraf: ik ben geen jurist, maar dit is ook niet zo zeer een vraag voor een jurist maar eerder een kwestie van gezond verstand. Een bedrijf dat alleen contanten accepteert hoeft geen probleem te zijn maar ze doen dat natuurlijk met een reden. Die reden kan zijn dat ze graag zwart werken, maar het kan ook zijn omdat ze domweg de kosten van elektronisch betalen niet willen maken. Die inschatting kan ik zonder de mensen te kennen natuurlijk niet maken.

Zoals bij zoveel dingen in het leven: als je het ook maar een beetje niet vertrouwt, kijk dan verder naar andere aanbieders die je wel kan vertrouwen. Daarmee zul je vast eens onterecht iemand niet vertrouwen maar dat kost je uiteindelijk minder dan wanneer je iemand die achteraf niet te vertrouwen blijkt toch je geld gegeven hebt.

Mocht je met een dergelijk bedrijf in zee gaan, zorg dan wel dat je jullie afspraken op papier krijgt. Dat geldt ook voor een kwitantie die aangeeft dat je inderdaad betaald hebt.

Beoordeel dit antwoord:

Heeft u een offerte gehad, vraagt men een vooruitbetaling en heeft u het Kvk nummer gechecked?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag