Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn buurman heeft vorige week ontslag gekregen en wil nu een uitkering aanvragen maar wordt afgewezen omdat zijn vrouw een inkomen heeft,maar die heeft geen vast contract en werkt maar 20 uur per week .wat moet hij doen om toch een uitkering te krijgen,want wat zij verdiend kun je amper de huur betalen,en ze hebben wel 4 kinderen die moeten eten mvg.R.Strating

Geachte vragensteller,

Het is mij ten eerste onduidelijk op welke wijze uw buurman ontslag heeft gekregen, dit in verband met de opzegtermijn dan wel dat hij zich hiertegen kan verweren.

Los gezien daarvan, kan uw buurman zich als het goed is op werk.nl inschrijven en aangeven dat hij werkloos is en dan een WW-uitkering aanvragen. Het UWV beoordeelt dan of hij in de voorgaande 36 weken, minstens 26 weken heeft gewerkt. Is dit wel het geval, dan heeft uw buurman in beginsel recht op een WW-uitkering, waarvan de duur afhankelijk is van zijn arbeidsverleden. In beginsel, omdat het mij onduidelijk is op welke wijze het ontslag is gekregen.

Waarschijnlijk heeft uw buurman een bijstandsuitkering aangevraagd en deze kan inderdaad worden afgewezen, wanneer zijn partner boven het minimumloon verdient.

Vertrouwende erop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. Mocht er iets niet duidelijk zijn, of er nog aanvullende vragen zijn, dan kunt u uiteraard via de directknop contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag