Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buurman heeft het gedeelte van zijn tuin aangrenzend aan de mijne over de gehele lengte van 25 meter omgevormd tot trapveld. Aan beide zijden zijn goals geplaatst. Van dit trapveld wordt dagelijks gretig gebruik gemaakt en geeft daardoor geluids - en ballen overlast. Hij heeft buurkinderen toestemming gegeven om van dit veld gebruik te maken, ook bij zijn afwezigheid.
Regelmatig wordt er door leden van de voetbalvereniging waar hij lid van is, 's avonds een partijtje gespeeld.
De buurman is zich bewust van de overlast, maar is niet van plan hier verandering in aan te brengen. Kunt U mij vertellen of ik hier juridische stappen over kan nemen zodat de overlast beperkt wordt?

Beste vraagsteller,
van buren wordt verwacht dat zij enige overlast of hinder van elkaar moeten dulden, het is anders als er onrechtmatige (geluids)hinder wordt veroorzaakt, afhankelijk van hoe vaak, hoe lang, wanneer , door wie, de hoogte van het geproduceerde geluid. In uw casus denk ik dat u sterk staat als u stelt dat het voetbalveldje bestemd moet zijn voor de kinderen van uw buurman en diens vrienden, het gaat m.i te ver dat derden er ook gebruik van mogen maken, dat kan onrechtmatig zijn.
Ik adviseer u eens eerst met de buren te praten en proberen gebruiksafspraken te maken, dan pas een brief en juridische uiteenzetting van het probleem in de bus te deponeren. Met dat laatste kan ik u wel verder helpen, zie de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,
Over uw vraag en het antwoord daarop kan verschillend worden gedacht. Mijn college mw. Martens-Ferwerda heft een heldere benadering, toch kijk ik anders tegen de zaak aan. Ik ben geneigd te menen dat de buurman best gebruik aan derden mag toestaan, vermits dit gebruik niet in strijd is met het bestemmingsplan. Als dat wel het geval is kunt u bij de gemeente handhaving vragen.

Mijns inziens heeft u m.b.t. de bezwaren over tijdstip waarop u geluidsoverlast ervaart wellicht een sterker punt. Ik kan mij voorstellen dat ook een rechter meent dat voetbalwedstrijdjes na 10:00 uur eerder onrechtmatige geluidsoverlast veroorzaken en daarom moeten worden beperkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag