Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn buren hebben een erg hoge boom in de tuin die de late middag/avondzon uit mijn tuin houdt. Wat kan ik hieraan doen, vragen heeft geen resultaat

Als de boom binnen 2 meter van de perceelgrens staat en de boom staat er korter dan 2 jaar dan kunt u daartegen verdere actie ondernemen. Ik kan mij voorstellen dat het heel vervelend is als u geen zon meer heeft in de tuin. Als de boom verder dan 2 meter van de perceel grens staat dan is de kans klein dat u actie kunt ondernemen op grond van het feit dat de boom een deel van de dag de zon tegen houdt.

Beoordeel dit antwoord:

Dit noemen we "groenoverlast". De rechtspraak is niet echt vriendelijk voor mensen zoals u, die vinden dat ze te veel in de schaduw zitten en dus lichtinval missen. U maakt alleen kans als u echt veel overlast heeft van de schaduw, bijvoorbeeld als u meer dan de helft van de dag in de schaduw zit. De rechtsprak vindt namelijk dat bomen op zichzelf positief zijn. Behalve de wettelijke regels over de plaats van een boom (minstens 2 meter vanaf de erfgrens) en overhangende takken, zie ik zo op het eerste gezicht weinig kans voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag