Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn boekhouder verstrekt mijn gegevens en jaarstukken niet na twee maal een aangetekend schrijven waar ik nota bene ook voor betaald heb. Wat te doen, de tijd dringt. Kan het via deurwaarder rechtstreeks?

Mogelijk heeft u niet alle facturen betaald aan uw boekhouder? Zo ja dan heeft hij een zogenaamd retentierecht en moet u de rekeningen eerst betalen voordat de boekhouder de jaarstukken afgeeft. Heeft u alle rekeningen van de boekhouder betaald dan moet hij alle gegevens en jaarstukken aan u verstrekken. Doet hij dat niet dan kunt u de boekhouder dagvaarden en eisen dat hij de stukken afgeeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de boekhouder bij betaling van de factuur in 2011 over werkzaamheden voor het jaar 2009 al verteld dat ik pas betaal als hij alles heeft 'rechtgetrokken'. Toch heb ik betaald. De factuur van 2012 over jaar 2010 heb ik niet betaald en teruggestuurd met de mededeling dat ik de stukken tot en met 2009 nog steeds niet heb en hij zijn gemaakte afspraken niet na komt. Nu heb ik reeds twee aangetekende schrijven gestuurd. Ik heb hem medio maart per onmiddellijk ontslagen omdat ik twee weken voor 1 april per abuis ontdek dat hij geen uitstel IB heeft aangevraagd over 2012 en evenzo 2011 nog ingediend moet worden voor 1 april 2012. Een aangetekend schrijven van vorige week maandag waarin ik hem sommeerde de stukken waar ik voor betaald heb diezelfde week mij toe te laten komen en voor het onnodig energie verspil dan ook maar over jaar 2010, is niet op ingegaan. Bellen enz. kan niet, hooguit een bezoekje met de hoop hem aan te treffen. De beloftes die hij dan maakt komt hij niet na. Dus het is een hopeloos geval. Gister bij de fiscus geweest en 2 maanden verlengde uitstel aangevraagd voor 2011.
Wat nu te doen?


Ik adviseer u te betalen want anders krijgt u de stukken blijkbaar niet en u kunt daarna een procedure starten tegen uw boekhouder en terugbetaling vragen en eventueel schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag