Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn baas wil mij ontslaan omdat de zaken financieel niet goed meer lopen
dit kan evt in goed overleg zodat de uitwerk tijd 2 maanden bedraagt
stel dat ik nu een baan vind in die tijd moet hij me dan laten gaan of kan hij zich vasthouden aan de 2 maanden waarbij ik dan die baan misloop?

Geachte heer/ mevrouw,
Ik ga ervan uit dat werkgever een vaststellingsovereenkomst zal opstellen, waarin beschreven staat onder welke voorwaarden uw dienstverband zal worden beƫindigd? In deze overeenkomst zou kunnen worden opgenomen dat uw dienstverband eerder zal komen te eindigen, in het geval u een andere dienstbetrekking aanvaardt.
Wellicht dat u mij een kopie van uw arbeidsovereenkomst kunt toesturen met daarbij een korte toelichting?
Vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:



Het is het meest verstandige om een vaststellingsovereenkomst te sluiten waarin dit wordt geregeld, maar ook om onder meer uw uitkeringsrechten veilig te stellen, wat er gebeurt met uw opgebouwd verlof (uitbetalen of opnemen), een positief getuigschrift te regelen, en bijv. bedingen inzake concurrentie/studiekosten enz. te laten vervallen. Het is dan ook het beste als u een ervaren ontslagrechtjurist inschakelt om u hierbij te helpen.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere ontslagrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag