Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn baas heeft plotseling het reisgeld wat ik al jaren krijg,
met 50% verminderd.
Kan dit

Beste vraagsteller,

Is er een Cao van toepassing waarin het recht op reiskostenvergoeding is opgenomen?
En zo nee, heeft u de werkgever al om uitleg gevraagd op basis waarvan hij de reiskostenvergoeding halveert zonder aankondiging?

Als u wat meer informatie kunt geven (CAO etc) dan kunnen we u misschien verder helpen met uw kwestie.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik werk 8 jaar bij de winkel.
Ik heb een CAO gekregen toen ik aan ben genomen, toen de winkel 5 jaar geleden is overgenomen door een andere eigenaar zou alles het zelfde blijven ik kreeg als reiskosten 21 cent de km dus dat was prima in orde dat heb ik dus al die jaren gehad.
De eigenaar vertelde ons dat ze over de reiskosten meer belasting moesten betalen dus hij kon niet anders en ons reisgeld voor de helft doen, ik kreeg eerst elke dag € 9,50 dat is nu € 4,75 geworden met de mededeling, dan kan het zijn dat ik toch je loon wat hoger maak dan merk je het verschil niet zo. U begrijpt het natuurlijk al dat salaris hogerop kan natuurlijk niet omdat de omzetten wat lager liggen net als bij andere winkels.
In mijn arbeidsovereenskomst van 2006 staat niet duidelijk in dat ik reiskosten krijg maar het staat natuurlijk wel op mijn loonafschrifen van al die jaren.
Ook mijn vraag over(oudelullen) dagen als je ouder bent als 55 krijg ik nog altijd geen antwoord op, volgens mij heeft dat wel in het CAO gestaan maar dat is al zo oud, ik weet niet meer of dat geldig is. Op mijn vraag of er een nieuw CAO is kunnen (willen) ze geen antwoord op geven.
Nu zit ik op de site van Op=Op Voordeelshop en denk dat ik zelf maar eens stappen onderneem of te vragen aan de eigenaar van alle op=op winkels of er echt geen CAO is voor de medewerkers het zou toch te gek zijn dat dat er niet is.
De CAO van de Drogisteren mochten wij niet naar kijken omdat die toch andere regels hebben is ons verteld.

graag hoor ik van u,


De winkelketen valt vast wel onder een Cao. Uw werkgever is verplicht uw een Cao boekje te verschaffen, dan wel inzage te geven in de tekst. Daarnaast ook in het personeelshandboek, waar veel beleidszaken in zijn geregeld.

Weet u nog welke Cao u destijds had? Die is waarschijnlijk nog van toepassing. Op het internet kunt u een ruime hoeveelheid Cao teksten vinden. Probeert u een recente versie te vinden, als u het de werkgever niet meteen wil vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag