Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Medio 2012 is mijn relatie beƫindigd. Wij hebben samen een koophuis tevens hebben wij een samenlevingscontract . De afspraak was dat ze bij aankoop een baan naast haar studie zou zoeken, zodat we samen de lasten konden dragen, dit heeft ze helaas niet gedaan. Ook niet na herhaaldelijke verzoeken van mijn kant uit.
Het gevolg was/is dat ik altijd alle kosten heb betaald.
Bij het uit elkaar gaan hebben wij afspraken gemaakt omtrent de inboedel en de kosten. Deze heb ik zwart op wit staan per e-mail. Zij kreeg een deel van inboedel mee, ik hou de rest, tevens betaal ik de kosten door tot huis verkocht is, in ruil daarvoor zijn haar schulden bij mij kwijtgescholden.
Ik ben mijn deel van de afspraak na gekomen echter geld dit niet voor mijn ex partner.
Nu ze haar spullen heeft opgehaald komt ze op haar beslissing terug en heeft een advocaat op mij afgestuurd.
Wat zijn mijn opties en kansen?
Naar aanleiding van een antwoord kan ik de brief van de advocaat laten lezen met daarbij mijn verweer.

Ik kan u een reactie geven op uw vraag, maar ik zal geen brieven en dergelijke in behandeling nemen. Daar is dit medium niet voor bedoeld. Het is zo dat uw e-mail een belangrijk vereiste zou kunnen missen, namelijk een rechtsgeldige accordering in de zin van een handtekening.Wel ben ik benieuwd waar ze op terug komt. De schulden? Ik adviseer u zo snel mogelijk een eigen advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inboedel:
Mijn ex partner en ik hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt welke zijn bevestigd per e-mail. De e-mail d.d. 23 september 2012. De afspraak luidt als volgt:

Het samenlevingscontract wordt terzijde gelegd. Ik zou in het huis blijven wonen tot het verkocht is, de vaste lasten zouden dan voor mijn rekening komen. Tevens zou mijn ex partner een deel van de inboedel meenemen en haar persoonlijke bezittingen. In ruil daarvoor zou haar schuld, welke zij wel degelijk heeft bij mij, komen te vervallen. Deze afspraak ben ik nagekomen.

Echter nu eist zij de helft van de huidige inboedel. Wat na mijn weten dan niet volgens onze gemaakte afspraak is.

Tevens denk ik dat mijn ex partner deze rechtszaak start uit wraak aangezien ik aangiften tegen haar vader heb gedaan voor mishandeling. mijn ex partner was die bewuste dag ook aanwezig en het onderzoek loopt nog.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag