Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever een officiele waarschuwing geven als ik en mijn collega's een reminder ontvangen in de mail? Dus dat wij "te laat" zijn geweest om te reageren?

Een officiele waarschuwing is een heel zwaar middel. Bedoelt u dat u en de collega's op een zeer belangrijke mail hadden moeten reageren en dat jullie dat niet hebben gedaan? Dan moet in de waarschuwing wel goed omschreven zijn, waarom dit zo nalatig is dat de werkgever daar een sanctie aan verbindt.

U kunt het beste een brief en mail sturen aan de werkgever met uw 'bezwaar' om de ernst van de overtreding te minimaliseren.

Verzoek de werkgever om uw schriftelijke reactie te voegen in het personeelsdossier.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoi, bedankt voor je reactie.
Wanneer iemand voor de 2e keer een herinnering mail stuurt dat ze nog geen antwoord hebben gehad, dan krijgen we een officiele waarschuwing inderdaad.
Het hoeft niet eens een belangrijke mail te zijn.
Maar als ik het goed begrijp is het wel toegestaan dat de werkgever deze sanctie oplegt? Het is inderdaad een zwaar middel want bij 3 waarschuwingen kan je contract ontbonden worden..


Beste vraagsteller,

Het is de vraag of deze sanctie billijk is, maar daarvoor zou ik de casus beter moeten kennen. Overigens is het '3x waarschuwen=ontslag' geen arbeidsrechtelijke regel. Maar laat het vooral niet te ver komen en ageer tegen de waarschuwingen, zodat het dossier uw zienswijze bevat. Dat is vooral nodig als de werkgever onverhoopt tot ontslag over wil gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag