Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag je ontslagen worden na ziekmelding?

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ze mijn contract voor onbepaalde tijd willen ontbinden.
Drie weken geleden heb ik contact met HR op genomen en heb aan gegeven er helemaal doorheen te zitten en heb mijn verhaal gedaan:
Met de komst van nieuw management/directie in december zijn er een aantal mondelinge afspraken terug gedraaid waardoor ik minder goede arbeidsvoorwaarden heb gekregen terwijl ze mij wel meer verantwoordelijkheid en werkdruk gaven. Ik ben hier tegen in gegaan en toen kreeg ik te horen dat ik een andere baan moest zoeken als ik dacht dat ik het daar beter had. Ik heb dat toen niet gedaan maar dit heeft mij wel geraakt en ben hierdoor erg gedemotiveerd geraakt.

Kort daarna hoorde ik dat ik eind maart mijn woning uit moest, het vinden van een woning is echt niet makkelijk op dit moment. Hier heb ik erg veel stress van gehad aangezien ik op een gegeven moment nog maar een week had om iets te vinden en anders op straat stond, hierover ook contact op genomen met de directrice maar heb nooit meer iets van haar vernomen. Ik heb uiteindelijk op het laatste moment wel wat gevonden in een andere stad maar dit is natuurlijk niet goed geweest voor mijn gemoedstoestand. Daar komt boven op dat ons hoofdkantoor in Alkmaar zit en ik alles zelf vanuit Brabant moest regelen. Hierdoor heb ik mij erg eenzaam gevoeld en heb ik dagen gehad dat ik niet van de bank af kon komen, ik ben toen ook erg afgevallen en sliep slecht. Hier heeft mijn werk natuurlijk ook onder geleden.

Nu komen we op het punt dat ik drie weken geleden HR bel en mijn verhaal doe. Ik heb aangegeven om liever niet thuis te komen zitten en vertelde dat ik er nog niet voor naar de huisarts ben geweest. Ze vertelde mij dat het goed was dat ik op tijd aan de bel heb getrokken en ik misschien wat meer werkzaamheden moest gaan doen met collega’s om meer onder de mensen te zijn. Ik stemde hier mee in.

De week er op neem ik zelf contact op met de directrice aangezien mij een aantal dingen niet lekker zaten en ik graag wat meer duidelijk wilde wat er van mij verwacht wordt. Aangezien ik al een tijd taken deed die eigenlijk niet bij mijn functie in contract hoorde. Ze vraagt aan mij om zelf ook goed na te denken over wat ik wil en te denken aan een oplossing. Een week later spreken wij af om op dinsdag 17 mei een gesprek in te plannen om het een en ander door te nemen.

Nu kom ik vandaag op het Hoofdkantoor, nadat ik na dat gesprek met HR erg mijn best heb gedaan om weer vol goede moed aan de gang te gaan. Laten ze mij meteen aan het begin van het gesprek weten dat ze afscheid van mij willen nemen, dit kwam natuurlijk erg hard binnen. Ook vertelde ze mij dat ze data van de auto hadden en er dingen niet klopte. Ik ben hierna ook tegen ze uit gevallen en op het einde riep ik. Dan meld ik mij vanaf nu ziek!

Hierna heb ik geen contact meer gehad met ze.

Wat kan iemand mij adviseren? Het liefst kom ik niet ziek thuis te zitten maar ik wil ook niet akkoord gaan met het ontbinden van het contract. Ik ben vandaag wel naar de huisarts geweest om hulp te vragen en heb 8 juni een intake voor professionele hulp.

Ik zat zelf te denken, mocht ik een sterke onderhandelingspositie hebben omdat ze niet goed hebben gehandeld wil ik best akkoord gaan met een schikking/ hogere transitie vergoeding. Eerlijk gezegd laat ik dit het liefst zo snel mogelijk achter mij.

Wat een bijzonder vervelende situatie. Het is voor u met hetgeen u schetst van belang dat u zich goed laat voorlichten door bijvoorbeeld een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Wat uw werkgever doet is namelijk niet zo prettig en netjes. Als hij van u af wenst, zal dat met een beeindigingsvoorstel moeten of met toestemming van het UWV. Dat laatste is voor een werkgever nog niet zo makkelijk. Tijdens ziekte mag u niet worden ontslagen. Desgewenst kunnen wij u hierin bijstaan. Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag