Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever na 7 jaar een flexcontract beƫindigen, ik heb het laatste half jaar gemiddeld 16 uur geflext naast mijn vaste contract van 20 uur bij dezelfde werkgever. Tevens wil mijn leidinggevende dat je bij ziekte je overuren/ PBL-uren inzet ipv ziektegeld, mag dat zomaar?



Dat ligt aan de duur van het flexcontract. In dit geval lijkt het me een tijdelijke uitbreiding van contracturen. Meestal is dat voor een bepaalde duur (vervanging tijdens ziekte van collega, seizoendrukte etc). Kijk dus goed naar de overeenkomst. Als er niets is overeengekomen over de duur, dan kan de werkgever deze 16 uur per week niet stoppen zonder ontslagvergunning of vaststellingsovereenkomst. U wilt immers WW kunnen aanvragen over deze 16 uur. U moet dus snel gaan handelen.

Over ziekte: Als er geen wachtdagen zijn (moet opgenomen zijn in de Cao of arbeidsovereenkomst) dan dient er gewoon salaris betaald worden over de ziektedag. U moet tevens daartegen ageren. Als u inhoudelijke rechtsbijstand wilt kunt u contact opnemen. Wellicht is deze kwestie tegen een laag tarief in een korte tijd op te lossen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag