Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mag een werkgever als je 24 uur per week werkt de uren dan ook verdelen in de maand dus de ene maand werk je 110uur dan krijg je 110 uur uit betaald en de andere maand 90 uur en dan ook maar 90 uur uitbetaald die maand?

Beste vraagsteller,

Bij een vast arbeidspatroon mag de werkgever niet eenzijdig de arbeidstijden aanpassen. Dat mag alleen bij zeer zwaarwegende bedrijfsbelangen waardoor uw belang op een regelmatig arbeidspatroon zou moeten wijken. Om dat te bewijzen heeft de werkgever een zware bewijslast.

In het geval u geen regelmatig arbeidspatroon heeft, is het antwoord afhankelijk van de Cao en arbeidsovereenkomst.

Heeft u geen min-max contract dan krijgt u telkens salaris op basis van 24 uur/wk. Uw werkgever mag niet zomaar met min- en plusuren gaan werken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord, maar ik werk vast 24 uur per week en kreeg elke maand een vast salaris maar nu gaat hij in de maanden waar minder werkbare dagen ook minder betalen,terwijl het bedrijf een 7 daagse werkweek heeft?


Beste,

Zonder overleg met u, hoeft u niet in te stemmen met dit arbeidspatroon of een min-meer uren constructie te accepteren.

Vraagt u vooral bij de OR van de organisatie (als die er is) of de PVT wat er aan de hand is bij het bedrijf. Kijk of u met collega's via de vakbond of met een arbeidsrechtjurist zaken uit kunt zoeken.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord ga er mee aan de slag


Graag gedaan en veel succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag