Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Zakelijk


Mag buurman als personal trainer buiten op zijn pad sporttrainingen geven?

Sinds een aantal maanden is onze buurman gestart met het geven van sporttrainingen aan huis, als personal trainer. Hij doet dit deels in zijn garage, maar ook grotendeels buiten op zijn pad, voor de garage. Het sporten gebeurt pal naast ons huis, op 2-3 meter afstand. Het is vrijwel dagelijks meerdere uren achter elkaar (soms wel 6 uur achter elkaar) waarbij klanten na 1-1,5 uur elkaar afwisselen. We weten dat de buurman betaald krijgt. Naar eigen zeggen doet hij het tegen een vriendenprijs.

We ervaren geluidsoverlast van de oefeningen en ook is het onrustig om steeds sportoefeningen pal naast je huis te zien. We zijn al wel in gesprek met de buren, maar tot nu toe blijven de trainingen gewoon doorgaan. We worden er inmiddels behoorlijk gek van.

Onze vragen zijn:
- Kan hetgeen wat onze buurman doet als bedrijfsmatig worden gezien?
- Mag de buurman zomaar zonder vergunning als personal trainer vanuit zijn eigen huis (binnen en buiten) aan de slag?
- Wat zijn onze rechten als buren, waar kunnen we ons op beroepen?

Alvast bedankt voor het meedenken!

het lijkt er op dat de activiteiten als bedrijfsmatig kunnen worden aangemerkt.
Of de buurman dit zonder vergunning mag doen, hangt af van de ter plaatse geldende regelgeving en het bestemmingsplan; u kunt dat informeren bij uw gemeente.
Onafhankelijk van de vraag of de buurman dit (bestuursrechtelijk) mag, mag uw buurman u geen hinder toebrengen op grond van het burenrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag