Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ls
We huren sinds 1 mei 2011 een woning via de leegstandswet. Nu hebben de verhuurders de verlenging niet op tijd ingediend bij de gemeente. En de gemeente heeft het nu ook nog niet goed gekeurd omdat het huis niet meer te koop staat.
Ze moesten het per maart 2013 weer aanvragen.
Ze hebben dit aan ons verteld en ook al toegegeven dat we het nu onder de gewone wet huren. Maar ze proberen dus weer toestemming te krijgen door het in de stille verkoop te zetten.
Mochten ze weer toestemming krijgen. Zijn we dan verplicht om weer onder de leegstandswet te gaan huren? We hebben nu nog helemaal geen nieuw contract getekend of besproken.
Kunnen we dat dan weigeren? En het gewoon via de normale weet blijven huren? Lopen we Nog risico's? Behalve en verslechterde relatie met de verhuurders?
Vr gr



U kunt weigeren opnieuw onder de leegstandswet te huren, feitelijk is nu al sprake van een gewone overeenkomst. Er is echter zeer recente rechtspraak waarin beslist is dat de hoofdregel 'koop breekt geen huur' soms niet op hoeft te gaan. En wel (heel kort door de bocht) omdat huurders wisten dat het huis verkocht ging worden. Zie LJN: BZ9112

U kunt voor hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag