Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Lectori Salutem,

Mijn contract bij mijn huidige werkgever komt in mei te verlopen.
Ik weet nog niets officieel, maar heb indirect vernomen dat zij mij mogelijk een contract aan gaan bieden onder een dochter B.V..

Ik heb mijzelf al ingelezen over wetgeving mbt tot behoud van het recht op een uitkering als ik deze weiger maar ik kan niet tot een conclusie komen.
Zo lees ik dat als de voorwaarden van het contract dermate achteruit zijn gegaan ten opzichte van het vorige, ik bij weigeren mijn recht op een ww-uitkering behoud.

Vallen werkgever en tijdsduur hier ook onder?
Is het niet zo dat, als ik heb afgesproken voor werkgever A te werken, de voorwaarden wijzigen als het volgende contract onder werkgever A2 valt?

Ook begrijp ik dat er, in het geval dat ik dit teken, een nieuw contracten cyclus wordt gestart. Het nieuwe contract is er dus hoogstwaarschijnlijk één voor een periode van drie maanden. mijn huidige contract bedraagt een langere periode.

Zijn deze wijzigingen genoeg om een achteruitgang op de huidige voorwaarden te concluderen?

Overigens heb ik in de 36 weken voordat dit contract eindigt, 26 weken aaneengesloten gewerkt.

Met deze informatie: Heb ik nu recht op een WW-uitkering als ik het nieuwe contract weiger? Of ben ik dan volgens de nieuwe regels 'verwijtbaar werkloos' ?

Alvast mij hartelijke dank voor uw hulp!

Mvg.

Als u er qua arbeidsvoorwaarden substantieel op achteruit gaat als u een nieuwe arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd accepteert bij een nieuwe werkgever dan bestaat er een reeele kans dat u toch een ww uitkering krijgt als u dat nieuwe contract weigert. Volgens mij is het feit dat u een contract voor een kortere tijd krijgt dan u nu heeft geen reden. Evenmin is volgens mij het een reden als u van een ander bedrijf dat aanbod krijgt. Of u dan een nieuwe cyclus in gaat is volgens mij helemaal niet zeker. Mogelijk dat de nieuwe werkgever als rechtsopvolger op dit punt van de vorige wordt gezien. Ik adviseer u dat goed uit te laten zoeken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag