Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kun je anoniem bedenkingen bij een aanvraag van bewind en/of mentorschap of curatele aangeven naar de rechter als zeer goede vriend?

U kunt altijd een brief sturen naar de rechtbank en die dus niet ondertekenen maar ik betwijfel of de rechter met een anonieme brief veel zal doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Kan ik de rechtbank/rechter vragen mijn evt wel ondertekende brief niet openbaar te maken en niet te vermelden? Het gaat er puur om mijn twijfel te uiten aangezien deze vriend vlg mij wilsbekwaam is en een algehele volmacht vlg mij dus ook zou volstaan.


Reactie van de vraagsteller

Kan dit evt ook telefonisch (anoniem) of is dit zinloos?


Beste vraagsteller,

Ik snap uw ongerustheid maar bij een aanvraag bewind of onder curatele stelling gaat een rechter niet over 1 nacht ijs. Ik ben zelf bewindvoerder geweest van een familielid maar dan hoort de rechter niet alleen de bewindvoerder maar ook degene die onder bewind wordt gesteld. Hij is daarvoor toen naar het verzorgingshuis gekomen. Omdat de rechter dus zelf een onderzoek doet is de kans erg klein dat hij iets met brieven doet die hij ontvangt. Telefonisch is in ieder geval zinloos want een rechter zal dit soort zaken nooit telefonisch bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag