Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan verhuurder van een paardenbox zomaar geld van borg inhouden, nadat je je huur hebt opgezegd. De huur is ruim 4 wekenvan te voren opgezegd. Box is achtergelaten zoals hij ook verhuurd werd. Vuil maar zonder schade. In contract staat niets over schoon opleveren. Nu schoonmaakkosten van borg ingehouden.

Het lijkt me logisch dat je een paardenbox niet vuil achter laat als je de huur beƫindigd maar dat je die schoon oplevert en als u dat niet doet dat de eigenaar schoonmaakkosten in rekening brengt. Als de box vuil was bij aanvang van de huur had dat toen reden moeten zijn om daar opmerkingen over te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In contract staat 2x per jaar schoonmaken, tijdens schoonmaakdag.
Dit is ook gebeurd. Bij oplevering is dit nimmer van toepassing geweest.
Wordt nu ineens van borg afgehouden zonder aankondiging of rekening.


Ondanks hetgeen wat u stelt vind ik het niet meer dan logisch dat je een paardenbox bij het einde van de huur schoonmaakt. Dat daarnaast lopende de huur tweemaal per jaar een schoonmaakdag is lijkt met ook niet meer dan normaal.
Daarnaast is probleem dat het schoonmaken van de borg is afgehouden. U kunt een aangetekende brief sturen en het geld terugvragen. Maar ik verwacht niet dat de manege het bedrag zonder meer gaat terugbetalen. De kosten van het verder behandelen van deze zaak wegen ongetwijfeld niet op tegen de schoonmaakkosten dus u loopt een grote kans dat u meer geld kwijt bent als u de zaak voortzet.

Beoordeel dit antwoord:



Ik sluit mij aan bij mijn collega, met dien verstande dat ik wel van mening ben dat verhuurder u bij oplevering een korte tijd had moeten geven om alsnog schoon te maken.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag