Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan mijn werkgever mij verplichten te werken in een omgeving die niet goed voor mij is?

Hallo ik stel deze vraag voor een vriend omdat hij zelf nog niet goed Nederlands kan
Hij heeft namelijk werk en nu zit hij in de ziektewet omdat hij problemen heeft met het stof hij is daardoor echt ziek geworden en zit met astma thuis nu hij heeft zo'n erge reactie rode en branderige ogen en heel erg benauwd nu willen ze hebben dat hij 2 uurtjes per dag komt werken omdat de bedrijfsarts heeft gezegt dat hij met de werkgever moet overleggen om 2 uurtjes per dag te komen werken in een stofvrij omgeving of waar bijna geen stof is nu is hij vanmorgen weer bij de huisarts geweest en die heeft aangegeven dat hij absoluut niet in die omgeving mag werken dat het heel slecht is voor de gezondheid van hem maar de werkgever doet nu heel moeilijk en wil die 2 uur iedere dag korten op zijn salaris en zijn contract word beÃĢindigt op 28 februari
Dus mijn vraag is kunnen jullie hem hiermee helpen aub

Als uw vriend nog steeds gezondheidsproblemen ervaart dan kan hij naast het advies van de bedrijfsarts een second opinion aanvragen bij een andere bedrijfsarts. Deze arts zal opnieuw een beoordeling geven over de arbeidsongeschiktheid. Gesteund door de verklaring van de huisarts is het mogelijk dat de andere bedrijfsarts tot een andere conclusie komt.
Komt uw vriend er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kan hij desgewenst contact met mij/ons netwerk opnemen voor overleg. Het eerste half uur is gratis. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag