Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan mijn expartner gedwongen worden mee te betalen aan een lening waarbij wij allebei evenveel verantwoordelijk voor zijn? En is het mogelijk om alles (of een deel) wat ik tot nu toe al voor deze expartner betaald heb terug te vorderen?

Als u beiden hoofdelijk aansprakelijk bent dan kunt u de helft van uw ex partner bij hem/haar terugvorderen als u dat betaald heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar haar dwingen iedere maand mee te betalen (de lening loopt nog steeds) kan dus niet?


Als zij haar deel niet betaald en u betaald dat dus voor haar dan kunt u dat terugvorderen. U kunt haar natuurlijk niet dwingen om aan u te betalen als u zelf nog niet betaald heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Okee dank u wel. Maar als ik het nu laat terugvorderen vervalt dan ook haar handtekening onder ons leencontract? Want dan zou zij eenmalig het tot nu toe betaalde bedrag terugbetalen maar alles wat er in de toekomst nog betaald moet worden blijft dan wel volledig voor mijn rekening.


Nee, u blijft beiden zogenaamd hoofdelijk aansprakelijk voor de terugbetaling. Degene die de lening verstrekt heeft kan dus kiezen naar u te gaan, naar uw ex of naar beiden. Al hij alleen naar u gaat ook in de toekomst dan blijft uw ex voor de helft aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag