Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik als flexwerker in de zorg(cao vvt) verplicht worden om op feestdagen te werken?

Ik ben zonder overleg ingepland om op een feestdag te werken. Deze feestdag valt in het weekend wat mogelijk van toegevoegde waarde is, omdat ik voornamelijk in het weekend werk.
Ik heb een flexcontract van 10u p.w. in dit contract staat niets vermeld m.b.t. feestdagen. Ook in Cao VVT kan ik hier niets over terug vinden.

Situatie:
Mijn werkgever heeft een inschrijflijst opgehangen voor kerst en oud&nieuw.
Kerst: 24, 25 en 26 december
Oud&nieuw: 31 december, 1 en 2 januari
Met het verzoek aan vaste medewerkers om zich voor 1 van de 2 feestdag reeksen in te schrijven. En het verzoek aan flexwerkers (ik dus) om min. 1 dag, van de opgegeven 6, optegeven waarop je ingepland kan worden.
Ik heb mijn beschikbaarheid op 2 januari( een korte dienst) aangegeven.
Nu ben ik op 1 januari ingepland voor een korte dienst( 4 uur) en op 2 januari voor een lange dienst( 8 uur).
Bij navraag over 1 januari wordt aangegeven dat ik naar rato ben ingeroosterd op 1 januari, omdat 2 januari geen feestdag is.
Ik beroep mij op mijn recht als flexer om niet verplicht te kunnen worden op feestdagen te werken. Maar kan dit moeilijk kracht bijzetten, omdat ik dit nergens schriftelijk kan vinden. Met uitzondering van de website van mens en gezondheid.....

Staat mijn werkgever in zijn recht? Of sta ik in mijn recht om te weigeren om op 1 januari te werken? Waar kan ik dit schriftelijk terug vinden?

Alvast bedankt voor uw tijd en moeite!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag