Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan een co ouder zonder opgaaf van reden weigeren het toestemmingsformulier te tekenen?

Mijn ex tevens co ouder wil niet het toestemmingsformulier om naar het buitenland te reizen tekenen zonder reden. Wat zou er gebeuren als we zonder dit formulier zouden gaan reizen? De kinderen zijn volgens het schema gewoon bij mij. Ze zijn 10 en 12 en willen op vakantie.

Dat kan met vliegen zeker problemen geven want het wordt dan mogelijk aangemerkt als internationale kinderontvoering. U kunt gerechtelijke toestemming verzoeken in kort geding eventueel.

Beoordeel dit antwoord:

Het kan verstandig zijn dan een advocaat in te schakelen. Deze kan vooraf uw ex aanschrijven en proberen zo alsnog de toestemming van uw ex te verkrijgen om met de kinderen te gaan reizen. Als die niet gegeven wordt, zal er inderdaad een procedure bij de rechtbank moeten worden gestart waarin de rechtbank dan gevraagd wordt de toestemming te geven in plaats van die van uw ex-partner. Het is wel zaak dan snel te starten omdat de vakanties over niet al te lange tijd starten en de rechtbank de zaak dan daarvoor nog zal moeten behandelen. Ik kan u hierin desgewenst bij staan. Dit soort procedures heb ik vaak gevoerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag