Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Indien mijn tijdelijke contract van rechtswege eindigt, mag mijn werkgever dan vasthouden aan een ingesloten studieovereenkomst met een looptijd van 2 jaar?

In mijn contract wordt gezegd dat als er sprake is van tussentijds ontslag er terug betaald moet worden. Als het contract niet verlengd wordt buiten schuld van de werknemer of als de werkgever het contract tussentijds wordt beeindigt zijn er geen studiekosten verschuldigt.

Mijn inziens is het zo als het contract van rechtswege eindigt, er geen studiekosten meer gevordert kunnen worden.



U geeft geen duidelijkheid over de reden van niet verlengen. Als uw werkgever wel wil verlengen en u niet, vervalt de regeling niet zoals ik deze nu begrijp.

Ik verzoek u om exact te citeren wat er in de regeling staat, alsmede duidelijk aan te geven waarom en door wie er niet verlengd wordt.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Ter aanvulling:
In artikel 4.1`van de studieovereenkomst staat dat bij tussentijdse beƫindiging van de arbeidsovereenkomst de werknemer moet terugbetalen tenzij het initiatief voor beƫindiging bij de werkgever ligt of geen verlenging plaatsvindt door een omstandigheid die niet aan de werknemer te wijten is.

Reden van niet verlengen is dat ik niet wil verlengen. De bedrijfseconomische omstandigheden zijn mijn inziens matig en ik heb de mogelijkheid om over te stappen naar een andere werkgever.

Mijn contract laat ik dus gewoon uitlopen en dan eindigt deze (bepaalde tijd). Dan kan een werkgever hier toch geen rechten meer aan ontlenen?




U wil niet verlengen, en dat is juridisch gezien aan u te wijten, en dus vervalt de regeling niet.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag