Stel vraag

Particulier


In een lopende procedure (kantonrechter) over schade aan een gehuurd object zijn door de wederpartij in 2 producties (bij conclusie van antwoord) foto's van het object voor en na huur verwisseld teneinde het beeld van veroorzaakte schade te vergroten. Ik heb wederpartij hierop gewezen maar haar advocaat houdt voet bij stuk (bij conclusie van repliek stelt deze dat foto's correct zijn). Heeft het zin aangifte wegens valsheid in geschrifte te doen (en/of klacht bij deken in te dienen) of kan ik beter eerst het vonnis in de civiele procedure afwachten (bijvoorbeeld omdat de wederpartij anders zaken kan gaan vertragen ofzo)...

Uiteindelijk is het de rechter die een oordeel vormt op basis van wat partijen in de procedure aanvoeren. Aangifte heeft weinig zin omdat de zaak nog onder de civiele rechter is. In conclusie van dupliek er nog een keer op wijzen dat de foto's niet correct en omgewisseld zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik verwacht dat de civiele rechter de foto's gewoon terzijde legt (inmiddels heeft de wederpartij ook nieuwe foto's overlegd). Het zint me niet dat zelfs een advocaat hier gewoon mee weg zou komen, ik heb sterke indruk dat er opzet in het spel is. En valsheid in geschrifte is niet voor niet een strafbaar feit?


U heeft gelijk en u kunt proberen aangifte te doen. Als die al opgenomen wordt verwacht ik niet dat de Officier van Justitie tot vervolging overgaat dus mijn advies bespaar u de tijd en moeite.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank, helder. Zou het voor een civiele rechter nog extra aandacht opleveren als er bij mijn conclusie van repliek een aangifte zit (zodat wellicht heel duidelijk is dat er echt sprake is van verwisseling)? Of zoou het een civiele rechter alleen maar storen dat ik aangifte heb gedaan terwijl de zaak nog loopt?


Een civiele rechter zal er niet van onder de indruk raken als u aantoont dat u aangifte heeft gedaan en in zijn uitspraak zal zij/hij daar geen rekening mee houden want dat mag de rechter ook niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag