Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In de statuten van Cultuurhistorische Vereniging 't Heer en Feer te Schiermonnikoog staat onder meer:
Het bestuur behoeft eveneens goedkeuring van de ledenvergadering voor het besluiten tot:
- (...)
- het optreden in rechte, met uitzondering van die rechtsmaatregelen die geen uitstel kunnen lijden;
-(...)
Wat is in dit geval de betekenis van de term 'in rechte'? Valt daar bv onder het tekenen van een contract over samenwerking met een andere organisatie?

Nee het gaat dan om bijvoorbeeld het voeren van rechtszaken. Of het tekenen van bepaalde overeenkomsten door het bestuur mag staat waarschijnlijk ook ergens in de statuten of het huishoudelijk reglement. Maar als u de vraag stelt omdat u het niet eens bent met het tekenen van een samenwerkingscontract dan kunt u waarschijnlijk aan het bestuur vragen een bijzondere algemene ledenvergadering bij elkaar te roepen. In de statuten of het huishoudelijk reglement staat neem ik aan wat u daarvoor verder moet doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat om een contract dat door het vorige bestuur is ondertekend. Een groep leden beroept zich op het statuutartikel om aan te tonen dat het contract niet rechtsgeldig zou zijn. Het vorige bestuur is mede op grond van deze reactie, die emotioneel uit de hand liep, afgetreden. Ik ben secretaris van het nieuwe bestuur dat moet proberen het puin te ruimen zonder dat de vereniging uit elkaar valt. Dank voor uw uitleg!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag