Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In aug is mijn 2 e 6 mnd huurcontract afgelopen. Kan de eigenaresse mij en mijn kinderen op straat zetten? Er valt niets op of aan te merken op ons, want alles is in perfecte staat, schoon en ik heb mij altijd aan de afspraken gehouden.

Beste vraagsteller,
dat is het probleem niet. Hoe is het contract afgesloten? Onder de leegstandwet ? Staat er duidelijk in het contract omschreven dat het huis slechts voor bepaalde tijd gehuurd kan worden , staat het ook te koop?

Beoordeel dit antwoord:

Hoofdregel is dat een huurovereenkomst voor beperkte tijd ook na de einddatum doorloopt tenzij er een uitzondering van toepassing is. Een eigenaar staat altijd wettelijk gezien 3-0 achter.

De vragen van mijn collega zien op de uitzonderingsmogelijkheden die dei leegstandswet biedt. Heeft u een contract dat daarop gebaseerd is en staat het huis te koop? Dan geldt eventueel dat een gemaakte afspraak (m.b.t. einddatum) door u als huurder ook nagekomen moet worden, maar dat is dus niet de hoofdregel. Er is zeker NIET te weinig huurbescherming in Nederland.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag