Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In 2013 zijn wij gescheiden en hebben wij een ouderschapsplan opgesteld. Hierin hebben we besloten dat de kinderen 2 weken bij mij (de vader) zijn en hiervan zijn ze 2 dagen bij de moeder. De kinderen waren toen 5, 8 en 10. Wij hebben 2 meisjes en 1 jongen.
Als vader probeer ik ze een goede opvoeding mee te geven maar in deze opvoeding ontbreekt een stukje, dit stukje is de opvoeding van moeders kant. En dit stukje is van heel groot belang in hun ontwikkeling. Zeker nu ze een stukje ouder zijn en een belangrijke fase van hun leven in gaan. Denk hierbij aan de pubertijd en de middelbare school.
Graag wil ik de omgangsregeling veranderen zodat het een meer evenwichtige regeling wordt. Ik weet dat de moeder hier niet op zit te wachten.
Mijn vraag is: wat zijn de mogelijkheden om haar haar verantwoordelijkheden te kunnen laten nemen?

Ik wil hierbij nog vermelden dat de moeder 3 dagen werkt en ik 5 dagen.

Het is lastig om iemand die dat niet wil zover te krijgen dat ze dat wel gaat doen.
U zou mediation kunnen voorstellen over een wijziging in de zorgregeling. Wellicht dat zij in het belang van de kinderen toch tot andere gedachten is te brengen. U zou ook een paar gesprekken voor kunnen stellen bij een ontwikkelingspsycholoog, die vooral het belang van de kinderen zal benadrukken.
U kunt het proberen via een gerechtelijke procedure. Daarin zal waarschijnlijk ook op mediation worden aangedrongen. Maar goed, een procedure kan ook de onderlinge verhoudingen op scherp stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag