Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2009 was er een grote fraudezaak ivm vakantiehuisjes.Er waren meer dan 500 gedupeerden. Er zijn veel aangiftes gedaan en de verdachte is ook in hoger beroep tot 5 jaar veroordeeld. Helaas kon mijn zoon geen aangifte doen omdat het politiebureau de aangifte niet wilde opnemen. Wel is hij en ik vaak op tv geweest en hebben in de kranten gestaan. Ondanks er veel aangiftes waren heeft de rechtbank maar 17 gevallen schadeloos gesteld. Ook weten we dat er een bankrekening is waar nog heel veel geld op stond van de gedupeerden.Mijn vraag waar is dat geld gebleven en waarom zijn er maar 17 gevallen schadeloos gesteld, en waar blijft dat geld die nog op de bankrekening stond. Een kleine € 650.000..Alle banknummers van de gedupeerden zijn bekend, dus het was toch makkelijk om het geld terug te storten aan de slachtoffers. Ben met deze zaak 3 jaar bezig geweest en heb de moed opgeven.Word steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Mijn zoon heeft een verlies geleden van bijna € 2500.Mijn vraag is dan ook , wie kan mij uitleg geven en wat worden er met al die andere aangiftes gedaan. Veel aangiftes zijn geregistreerd. Zelf veel mensen hebben op mijn bericht op buurtlink.nl gereageerd die allemaal gedupeerd zijn en ook die hebben geen reactie ontvangen of schadeloosheid.

Beste vraagsteller,
een deel van uw vragen kan misschien worden beantwoord na het doornemen van de uitspraken. Mogelijk kunnen de niet schadeloos gestelde personen hun schade claimen in een civiel proces, daarvoor echter dient de verjaring van 5 jaar in acht genomen te worden. Het is sowieso beter de verjaring te stuiten in een brief zo spoedig mogelijk. Heeft u meer informatie over deze zaak/ zaken, dan mag u deze mij vrijblijvend sturen via de direct contact knop zodat ik het kan beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

aanvullend:
de veroordeling in de strafzaak staat een civiele vordering niet in de weg, en zeker niet voor de nog niet gecompenseerde benadeelden of de nog niet voldoende gecompenseerde benadeelden/ slachtoffers. Als er nog gelden zijn is een civiele veroordeling en schadeloosstelling mogelijk. De slachtoffers zouden samen een vordering aanhangig kunnen maken in een gevoegde zaak, maar ook zelfstandig. Zaken tot 25000 kunnen zonder verplichte vertegenwoordiging van een advocaat aanhangig worden gemaakt bij de kantonrechter. De verjaring dient echter zo spoedig mogelijk te worden gestuit, zoals ik al eerder vermeldde. Het is daarbij zeer voordelig dat er al een veroordelend strafrechtelijk vonnis is want oplichting = onrechtmatige daad in de zin van artikel 6;162BW en dus is het bewijs al in zekere zin gegeven. Het gaat dan nog om het bewijsbare deel inzake de schade.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
u zegt geen antwoord te hebben ontvangen via mijn webadres echter kijkt u voor de zekerheid eens in uw spam filter want ik heb u inmiddels twee maal een e-mail gestuurd, mvg mr, M. Martens- Ferwerda

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag