Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


In 2002 was ik 25 jaar in overheidsdienst. Toenmalig gemeente heeft vergeten gratificatie uit te keren. Nieuwe gemeente erkent deze fout, echter weigert tot uitbetaling te gaan op mijn verzoek. Reden: het is verjaard. Kan dit zomaar en wat kan ik tegen doen

Beste vraagsteller,
normaal gesproken verjaart inderdaad een geldvordering uit overeenkomst na ommekomst van 5 jaar, tenzij u pas op een later moment tot de ontdekking komt dat u recht had op gratificatie, dan geldt een termijn van 5 jaar na die ontdekking. Echter moet u wel met hele goede argumenten komen waarom u dit niet wist.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Omdat ik werloos was voor ik begon bij de eerste gemeente was ik vergeten wat wel of niet zou doortellen om 25 jaar in dienst te zijn bij de overheid. Bij herindeling wist huidige gemeente het wel, echter komt met verjaring en mogelijk precedent werking dus weigering. Wate doen nu?


Beste vraagsteller,
wat ook meespeelt is bij welke rechter u eventuele vordering aanbrengt of dat u terecht kunt bij de bestuursrechter omdat uw zaak onder het ambtenarenrecht valt. het onderzoek hierna gaat beantwoording op dit Platform te boven, maar u mag mij direct benaderen als u dit wilt laten uitzoeken, of meer hulp wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag