Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zit sinds een paar maanden in de ziektewet. Voordat ik ziek thuis was, was het zomer werkrooster al klaar en daarop stond dat ik 2weken vakantie zou hebben. Helaas werd ik ziek. Ik ben mede op advies van mijn werkgever 5dgn naar een camping geweest 30km van mijn huis. Maar nu hebben ze me wel mijn vakantiedagen afgenomen. Mag dit?

Het is mogelijk om ook tijdens ziekte vakantie op te nemen. Onduidelijk is wat u met uw werkgever heeft besproken. Als u aangegeven heeft dat u op vakantie wilde tijdens uw ziekte dan kan ik mij voorstellen dat de werkgever dat als vakantiedagen ziet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de spoedige reactie. Mijn vakantie stond al op de planning voordat ik ziek werd, ik heb dus niet vakantie opgenomen tijdens mij ziekzijn. De bedoeling was niet om weg te gaan, maar vanwege mijn ziektebeeld werd mij mede door mijn werkgever geadviseerd even een paar dagen weg te gaan. Dit heb ik gedaan. Maar vervolgens is er wel 2weken van mijn vakantie uren ingenomen. Terwijl,als de zomerroosters nog niet gemaakt waren, mijn werkgever niet zou weten dat ik in die periode vakantie zou opnemen. De paar dagen naar een camping 30km verderop heb ik gedaan met medeweten van mijn werkgever. de rest van de tijd dat ik anders vakantie zou hebben, ben ik thuis gebleven. Maar toch zijn wel mijn vakantie uren weg. Mocht mijn werkgever vakantie uren af nemen, dan zou dat toch alleen voor die paar dagen mogen zijn dat ik weg was? Al vind ik het dan nog raar. Ik zit thuis vanwege depressie en zou bij wijze van spreken ook elke dag naar mijn familie kunne rijden 40km verderop..dat is dan toch ook geen vakantie?


Reactie van de vraagsteller

Terwijl,als de zomerroosters nog niet gemaakt waren, mijn werkgever niet zou weten dat ik in die periode vakantie zou opnemen. (indien ik nog wel volledig zou werken)



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag