Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik zal u nog duidelijker maken bijvoorbeeld u heeft een winkelpand nr 74 daarnaast nummer 76 woning (perceel 0000)u bent eigenaar van deze woning ( 1961 ) verkoopt u gebouwde en grond deels aan de buren , Winkelpand 74 heeft 7 ramen + 3 Airco,s naar de tuin kijkt van woning 76 (perceel 0000),al uw erfdiensbaarheden moet u tuin gebruiken van woning 76 , vroeger was gemeenschaplijk ,kadastraal tekening van gemeente is het perceel (0000)van de buren nu hebben ze eigen gebruik gemaakt,maar ik heb koop overeenkomst van perceel (0000) 1961akte ,buren laten mij kadastraal tekening zien dat hele perceel (0000)aan de buren hoort
mijn koopovereenkomst van perceel (0000) is nog steeds geldig volgens kadaster geen aantekening gevonden,winkelier heeft voor zijn erfdiensbaarheden 1961 als op papier gezet noterieel akte wat is van mij wat is van buren ?


De comparant ter ene zijde handelende in zijn gemelde kwaliteit,verklaarde te hebben gekochten hierbij in eigendom over te dragen aan de comparant ter ander zijde , die verklaarde te hebben gekocht en hierbij in eigendom te aanvaarden.
Het winkelwoonhuis met ondergrond , erf en verdere aanhorigheden ,staande en gelegen (stad) adres 74 , uitmakende een ter plaatse afgepaald gedeelte ,ter grootte van circa twee aren, f nummer (0000),grenzende aan (adres) en aan de (adres).
De comparanten verklaarden ,dat voorschreven onroerengoed door de verkoopster in eigendom is verkregen,het gebouwde door buren ende grond deels door aankoop.


. De komparanten verklaarden vervolgens, dat deze koopovereenkomst voorts is geschied op de volgende bepalingen . 1) Het verkochte gaat op de koper over met alle heersende en lijdende erfdienbaarheden,doch vrij van hypotheek. 2)De verkoopster is tot geen andere vrijwaring gehouden dan die wegens uitwinning van de eigendom. 3) Verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte van het verkochte geeft geen enkele vordering . 4)De koper kan het gekochte op heden in eigen gebruik en genot aanvaarden . 5)Alle zakelijke lasten en belastingen , welke van het verkochte geheven worden, komen voor rekening van de koper heden af. 6.De scheidingmuur tussen het bij deze akte verkochte perceel en het aan verkoopster in deze in eigendom verblijvende gedeelte is en blijft gemeenschaplijk eigendom van de verkoopster in deze en de koper. 7) Het aan de comparant ter andere zijde verkochte gedeelte van voormeld kadastraal perceel nummer 0000 en het aan verkoopster verblijvende gedeelte van voormeld perceel nummer 0000 worden over en weer belast en bevoorrecht met de erfdienbaarheid tot het hebben ramen en deuren binnen en beneden de bij de wet bepaalde afstand en hoogte, zulks op de bestaande voet, terwijl de goten, rioleringen,afvoerleidingen en schoorstenen, voorzover thans gemeenschaplijk gebruikt, voor gemeenschaplijk gebruik bestemd blijven, zullende het onderhoud hiervan voor gemeenschaplijke rekening komen. welke rechten heeft de winkelier, beschrijven A.U.B

Uw vraag welke rechten heeft de winkelier is naar mijn mening te algemeen om te kunnen beantwoorden op deze site. Mogelijk wilt u iets gaan doen of wilt u iets dat de buren niet meer doen. Als u die vraag duidelijk omschrijft kan mogelijk een antwoord worden gegeven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag