Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik zal eerst even de situatie schetsen. Ik ben gescheiden en heb 2 kinderen die bij hun moeder wonen. In het scheidingsverdrag heb ik afgezien van het feit dat zij onderhoud zou moeten betalen voor mij, aangezien haar inkomen hoger was en daardoor zou ik een laag alimentatiebedrag voor mijn kinderen betalen. Dit alles staat ook zo omschreven in het scheidingsverdrag. Mijn ex is ondertussen alweer een jaar hertrouwd en is sind kort zelfstandig onderneemster. Binnenkort wil ik ook hertrouwen en mijn huidige vriendin heeft een aardig inkomen. Mijn vraag is als volgt: Is het mogelijk dat ,desondanks het scheidingsverdrag (dat ook is voorgelegd aan het arr.rechtsbank van Amsterdam), mijn ex-vrouw ineens meer alimentatie van mij kan gaan eisen aangezien ik dan weer getrouwd ben en mijn een partner aardig inkomen heeft. Ik ben daar namelijk bang voor, wanneer haar bedrijf niet genoeg opleverdt. Tot slot nog wat informatie, dat misschien wel niet belangrijk is: haar nieuwe man heeft trouwens ook geen slecht inkomen en ik woon ondertussen in Duitsland en zal daar ook blijven.

Alimentatie voor uw ex-partner zit er vast niet in omdat zij kennelijk al jaren geen alimentatie van u nodig heeft om rond te komen, met andere woorden; haar behoefte zal zij wel zelf kunnen bestrijden. Dat betekent dat u niet zo snel gehouden kunt worden alimentatie voor haar te betalen. Uiteindelijk beslist de rechter natuurlijk altijd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor uw reactie, maar ik bedoel eigenlijk of zij mogelijk meer alimentatie van mij kan gaan vragen m.b.t. de kinderen.
Ik betaal nu een laag bedrag aan alimentatie voor mijn kinderen, omdat ik van onderhoud door haar heb afgezien. Nu heb ik zelf niet een hoog inkomen, maar mijn toekomstige vrouw heeft een aardig inkomen. Ik zou graag willen weten of mijn ex-vrouw meer alimentatie van mij kan gaan eisen vanaf het moment dat ik met mijn huidige partner getrouwd ben. Ik zou namelijk niet willen dat mijn toekomstige vrouw eventueel moet gaan betalen voor de grillen van mijn ex-vrouw. Met vriendelijke groet, D.


U hebt gelijk. Ik heb de vraag anders gelezen. Als uw inkomen gelijk blijft (inkomen van uw partner heeft geen invloed) dan zal de kinderalimentatie ook niet stijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag