Stel vraag

Particulier


Ik zal een lang verhaal proberen kort te maken.

Ik ben in een civiele procedure veroordeeld om iemand (incl rente en kosten) 1400 euro te betalen.
De eiser werd vertegenwoordigd door een advocaat.
Inmiddels heeft een deurwaarder in opdracht van die advocaat het vonnis aan mij betekend.
Nu er nagenoeg niets op mijn bankrekening staat heeft beslag op mijn rekening geen zin. Ik heb mijn inboedel in bruikleen dus dat gaat ook niet werken. Het enige wat dan overblijft is volgens mij beslag op een deel van mijn uitkering. Ik heb die deurwaaarder bovenstaande ook gemaild en gezegd dat er bij de berekening van een beslagvrije voet rekening gehouden moet worden met mijn persoonlijke situatie waaronder een vrij hoge huur. Ik heb voor mijzelf de beslagvrije voet berekend en kom ruim 300 euro hoger uit dan 90% de voor mij geldende minimum bijslag. De deurwaarder heeft 1 maal op mijn mail hierover geantwoord en gezegd dat hij het voor kennisgeving aanneemt en dat die advocaat de zaak in handen heeft en dat hij (de deurwaarder) nu niets doet. Vragen: 1. Bij welk beslag dan ook moet dit toch door een deurwaarder gedaan worden en niet door een advocaat?? 2. Bij beslag op uitkering moet het UWV dan wachten tot het van die deurwaarder een lijst heeft waarin ook met mijn situatie rekening is gehouden of houdt het UWV gewoon in ook al zou die deurwaarder uitgaan van 90% van de voor mij geldende bijstandsnorm, ik kom dan namelijk geweldig in de problemen met o.a mijn huurbetaling.
Ik vraag dit omdat ik die advocaat (is een vrij onbetrouwbaar 1 manskantoortje) niet vertrouw en die deurwaarder kwam hier laatst heel vriendelijk met de betekenis, was ook best begripvol, maar kon geen regeling treffen dat lag bij die advocaat en die wilde dat niet. Nu ben ik erachter gekomen dat die twee kennissen (bijna vrienden) zijn, de advocaat was al onbetrouwbaar maar nu heb ik vernomen dat die deurwaarder er bij een groot kantoor op een chique manier is uitgegooid. Ik ben bang dat ze een vies spelletje gaan spelen en een heel lage beslagvrije voet bij het UWV in gaan dienen, wat is daar tegen te doen??

Bedankt.

De advocaat is opdrachtgever en de deurwaarder wacht op zijn opdrachtgever. Of het onbetrouwbare mensen zijn en onder een hoedje spelen is een uitspraak die voor uw rekening blijft, maar het feit blijft dat u met de opdrachtgever moet corresponderen en aangeven dat u meent dat er iets anders van toepassing is. U hebt ook recht op een antwoord en als u die niet krijgt, dan kunt u zich altijd wenden tot de deken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag