Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik woon sinds 5 jaar alleen in de woning die nog steeds niet verkocht is(is eigendom van mijn ex en mij) hij huurt een woning in een andere woonplaats.
hij wil nu dat ik per 1 augustus uit de woning ga zodat hij erin kan trekken. ik betaal de volledige hypotheek van de gezamelijke woning omdat hij niet mee wil betalen. kan hij mij uit de woning zetten????

Nee als u de volledig hypotheek betaald en uw ex dus niets dan heeft hij niet het recht om in de woning te wonen. U hoeft dat dus ook niet toe te staan. Wel kan uw ex vragen om het huis te verkopen en daaraan zult u medewerking moeten verlenen of hem moeten uitkopen maar dat zal misschien niet mogelijk zijn.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt de rechter vragen een regeling te treffen waarin wordt bepaald wie het (voorlopige) woonrecht heeft. Wie de maandlasten betaalt is daarbij een omstandigheid die zal meewegen. Er kunnen ook andere omstandigheden meewegen. Bij een echtscheiding wordt ook gekeken naar kinderen & school kinderen etc. Hoofdregel is wel: de ander uitkopen of verkopen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag