Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil straks 40 uur gaan werken verdeeld over 6 dagen. dit houdt in dat ik 5 dagen van 7 uur maak en 1 dag van 5 uur. Mag dit?

werktijd

Na een werkdag mag de werknemer elf uur aaneengesloten niet werken. Wel mag deze rustperiode eens in de zeven dagen ingekort worden tot acht uur als de aard van het werk of de bedrijfsomstandigheden dit nodig maken. Na een vijfdaagse werkweek mag de werknemer 36 uur aaneengesloten niet werken. Als de werkweek bijvoorbeeld op zaterdag om 16.00 uur eindigt, dan mag de werknemer vanaf maandag om 4.00 uur weer aan het werk gaan. In een periode van veertien dagen werkt de werknemer minimaal 72 uur aaneengesloten niet. Deze periode mag gesplitst worden in twee perioden van minimaal 32 uur.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik reageer hierbij even op uw antwoord.
Ik werk nu 2 dagen achtereen 14 uur dan 1 dag vrij en vervolgens 3 dagen 21 uur en een dag vrij. Als ik het goed begrijp mag dat ook niet?


Als er tussen die diensten maar minimaal 32 uur zit dan mag dat wel. Dus bijvoorbeeld werkt u maandag vanaf 08.00 uur en dinsdag tot 18.00 uur. Daarna werkt u donderdag vanaf 08.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 18.00 uur. Dan mag dat want er zit minimaal 32 uur tussen de verschillende diensten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké duidelijk. Die ene dag kan ik dus wel gaan werken. Het zit tussen de 2 diensten in. Na mijn laatste werkdag zaterdag 16.00 begin ik maandag pas weer om 9.00 uur en dan heb ik de 36 uur behaald.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag