Stel vraag

Particulier


Ik wil rechtstreeks een verzoek indienen bij de rechtbank, verzoek om een contract te ontbinden.

Mijn vraag is : Hoe schrijf ik de rechtbank aan. Inhoudelijk weet ik wel wat ik voor wil leggen, maar het gaat er met name om hoe ik zo'n brief aanvang. Heeft iemand hier een voorbeeld van.

Geachte vragensteller,

Een procedure bij de rechter begint door een dagvaarding of verzoekschrift. Welke van de twee in uw geval nodig is, hangt van uw geschil af.

Als u moet dagvaarden, dan moet u een deurwaarder de dagvaarding laten betekenen. Als u echt geen juridische hulp wenst, dan raad ik u daarom aan contact op te nemen met een deurwaarder. Deze kan u helpen bij het starten van de rechtszaak.

Ik raad u tevens aan een kijkje te nemen op de website www.rechtspraak.nl. Daar vindt u veel informatie over het starten van een rechtszaak.

Ik wens u veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
welk verzoek en wat voor contract? Ik kan u helpen met het schrijven van het verzoek, de dagvaarding.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u rechtstreeks een verzoek wenst te doen bij de rechtbank gaat dit in hoofdlijnen als volgt voor u:
Ik ga ervan uit dat u een verzoekschrift wilt indienen (Dagvaarding verloopt iets anders)
U schrijft een brief aan de Rechter, u legt uit wie de verweerder is en waarom u het contract wenst te beeindigen. Ondersteun en onderbouw uw verhaal met bewijzen en andere belangrijke stukken. Maak hiervan kopieen en voeg deze bij uw verzoekschrift. Stuur uw brief met kopieen in TWEEVOUD naar de Rechter.
U ontvangt een brief van de Rechbank met een datum voor de zitting. De tegenpartij/verweerder krijgt tegelijk met deze uitnodiging ook een kopie van het verzoekschrift zodat hij weet wat het verzoek is en waarop dat is gebaseerd. Let op! Aan het indienen van een verzoekschrift zijn kosten verbonden, namelijk griffiekosten bij de Rechtbank.
Vervolgens krijgt u beide een uitnodiging voor de Zittingsdatum. De verweerder heeft vooraf al een verweerschrift ingediend. Tijdens de zitting kan de Rechter met een schikkingsvoorstel komen of u of de verweerder. Daarna volgt het voorlopig oordeel van de Rechter.
Tot slot de uitspraak: de Rechter doet binnen 2 weken na de Zitting schriftelijk uitspraak/beschikking.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag