Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil mijn buurman verzoeken een enorme kronkelwilg die nagenoeg al het licht uit mijn tuin wegneemt weg te (laten) halen. Stel dat hij akkoord gaat, moet ik dan betalen voor het vellen en afvoeren van de boom of hij? Zelf zou ik de kosten wel willen delen.

Als de buurman de boom weghaalt, doet hij dat op uw verzoek. Als de buurman vindt dat u de kosten moet betalen - en misschien vindt hij dat wel redelijk, hij komt ten slotte tegemoet aan een vraag van uw kant - dan kunt u dat weigeren, maar dan zal de buurman de boom laten staan. De buurman zou alleen verplicht kunnen worden op zijn kosten de boom te snoeien (of te verwijderen) als duidelik is dat er zoveel licht uit uw tuin wordt gehouden, dat ongewijzigde handhaving van de boom ten opzichte van u onrechtmatig is ('onrechtmatige burenhinder'). Bij situaties als deze zal het niet zo eenvoudig zijn om aan te tonen dat er sprake is van een onrechtmatige hindersituatie.

U kunt altijd voorstellen de kosten de delen, maar als de buurman dat niet wil, kunt u kiezen: of nog jaren tegen de boom aan kijken, of alle kosten betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag