Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik wil graag met mijn zoon op vakantie naar Turkije voor 10 dgn ben hier verleden jaar ook geweest met mijn zoon mijn ex was toen ook op de hoogte heb toen geen problemen gehad nu doet mijn ex man hier moeilijk over.er is een omgangsregeling 3 weken bij mij en 3 weken bij zijn vader.zijn vader gaat overrigens ook met onze zoon op vakantie.kan hij dit zomaar doen.

1. het hangt ervan af of u de vakantie heeft gepland in de weken dat hij bij uw ex behoort te zijn. Als dat zo is, dan gaat uw planning in tegen de afspraken of geldende regeling.
2. Als uw ex de vakantie gewoon tegenwerkt bijvoorbeeld door geen toestemming te geven, en het is niet 'zijn periode' dan doet hij dat eigenlijk zonder recht en reden en zou u de rechter moeten vragen om vervangende toestemming. Dus dat de rechter toestemming geeft om op vakantie te gaan. U doet er verstandig aan om een advocaat in te schakelen om dat voor elkaar te krijgen. Ik kan dat voor u doen, maar ook kunt u via het juridisch loket een advocaat vragen.
Dit geldt allemaal als uw ex ook het gezag heeft over uw zoon. Als hij dat niet heeft, dan kan u eigenlijk gewoon op vakantie gaan tenzij door de geldende omgangsregeling de vakantie in zijn periode gepland is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag