Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik wil een goede vriendin bij ons in laten wonen ,we hebben een huurhuis maar ze heeft veel schulden ..is het dan toch mogelijk of kom ik daardoor in de problemen ??

U wordt daardoor niet mede-aansprakelijk voor haar schulden, als dat tenminste de achtergrond van uw vraag is.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
ik denk dat u bang bent voor beslag op uw spullen en deze angst is terecht. Om te voorkomen dat dat gebeurt moet u uw vriendin een kamer onderhuren en in een huurcontract het overige gebruik regelen en een lijst aan nieten met de spullen die van u zijn in de desbetreffende kamer. Omdat u een kamer onderhuurt bent u ook niet elkaars fiscale partner of toeslagpartner; dus komt de huurtoeslag niet in gevaar. Als er daarnaast de kamer verhuurt voor het bedrag onder de kamerhuur vrijstelling, hoeft u geen belasting te betalen over deze inkomsten. Belangrijkste is wel zorg dat er een huurcontract is, eventueel kan ik die voor u opstellen, zie de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik ontvang geen huurtoeslag maar zou wel bang zijn voor mijn spullen als ze tijdelijk bij ons inwooont zich in zou schrijven op ons adres ?
zouden dan de schuldeisers ook bij mij kunnen komen?


Ook als ze zich inschrijft op uw adres en u verder niets regelt kan de deurwaarder wel eens van u vragen of u kunt aantonen welke spullen van u en welke van uw vriendin zijn. Daarom moet er minstens een lijst zijn van roerende zaken met aankoopbonnen of alternatief een kamerhuur contract , ook met lijst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag