Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk voor een gemeente via een tempo-team payrolling constructie, ik heb een tijdelijk contract met vaste duur van 12 maanden met 32 uur per week, waarvan 2 maanden proeftijd(deze zijn ruimschoots voorbij)

Nu heb ik te horen gekregen dat mijn technisch functioneren goed is, maar ik niet "in het team pas" (kan niet goed opschieten met iemand boven mij). Daarom willen ze het contract vroegtijdig beëindigen en opzoek gaan naar iemand anders om mijn rol te vervullen.

Ik heb nog geen eindgesprek gehad maar in gesprek werd gesproken over mogelijk 2 maanden betaald verlof om een nieuwe baan te zoeken (het contract loopt nog tot oktober dit jaar).

Ik weet niet wat redelijk is in deze situatie, ik kom op het internet veel tegenstrijdige informatie tegen, volgens sommigen heb ik recht op volledige uitbetaling van het contract, volgens anderen slechts een half maandsalaris.

Mijn vraag is, wat zijn mijn rechten in deze situatie, zijn 2 maanden betaald verlof redelijk? ik heb zelf nog bijna een maand aan verlof ongebruikt.

Is in de arbeidsovereenkomst een mogelijkheid opgenomen tot tussentijdse opzegging over te gaan van het contract? Zo ja, dan kan de arbeidsovereenkomst eventueel met wederzijds goedvinden worden beëindigd (vaststellingsovereenkomst), waarbij de overeengekomen proeftijd in acht moet worden genomen.
Zo niet, dan moet de arbeidsovereenkomst in beginsel worden \'uitgediend\', omdat u anders in de knel kunt komen met uw rechten op een WW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Het is vooral van belang wat voor type arbeidsovereenkomst u heeft. Betreft het een uitzendovereenkomst waarop een uitzend-cao van toepassing is? Bijvoorbeeld de ABU of NBBU cao?

Dergelijke cao's bieden veel flexibiliteit voor de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

in mijn arbeidsovereenkomst staat:

Artikel 9
Tussentijdse opzegging van deze overeenkomst is mogelijk met inachtname van de op grond van de in de CAO voor Uitzendkrachten vastgestelde opzegtermijn


Dank voor de reactie. Is het juist dat u een fase A overeenkomst heeft? En is het uitzendbeding van toepassing?

U heeft een fase A overeenkomst indien u nog niet in meer dan 78 weken voor dezelfde uitzendonderneming heeft gewerkt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat klopt in mijn overeenkomst word gerefereerd naar "fase A" en qua tijdslijn klopt het inderdaad dat ik niet 78 voor de zelfde uitzendonderneming heb gewerkt.


Reactie van de vraagsteller

In het contract wordt gesproken over een "detacheringsopdracht" maar het woord "uitzendbeding" komt er niet in voor. Er wordt gesproken over "arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:690 BW"


Dat is duidelijk. Dan is het uitzendbeding niet van toepassing.

Indien tussentijdse beëindiging niet is uitgesloten, dan kan uw werkgever de overeenkomst opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Met deze feiten, is het aanbod van 2 maanden betaald verlof het beste wat ik hier uit kan halen?

(feiten: geen uitzendbeding, opzegmogelijkheid in contract opgenomen, heb nog 0,85 maand verlof staan)



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag